Välkommen till Sprinklerfrämjandets nya webbplats

Fredagen den 1/2 2013 slår vi upp portarna för vår nya webbplats. Vi hoppas kunna ge våra besökare en bättre upplevelse med ny form och funktion.

Nyheter

Den nya webbplatsen har en hel del förbättringar för dig som medlem:

1. Inlogg

Förutom en bättre läsupplevelse och tydligare navigation, ligger nu den största delen av vårt material bakom inlogg. Det betyder att du som medlem är den enda som kan läsa och ladda ned all information från Sprinklerfrämjandet. För icke-medlemmar serverar vi följande innehåll ur webbplatsens toppnavigation:

 • Startsida
 • Sprinklerfakta — Grundläggande information om vad en sprinkler är och fungerar.
 • Om Sprinklerfrämjandet — Kort historik och vidarelänkning till kansli- och styrelseinformation.
 • Medlemskap — Vad får du som medlem? Varför bli medlem? Ansökan görs direkt från sidan.
 • Kontakt

Icke-medlemmar kan också navigera till listningssidor av vårt innehåll. Rubrik och ingress för informationen visas, men hänvisar sedan till login. Vi tror på att på detta sätt ge den oinvigde en möjlighet att i stort förstå vad Sprinklerfrämjandet är, utan att ge bort hela kakan.

Skapa ditt användar-inlogg för att komma igång

För att få tillgång till webbplatsen behöver medlemmarna skaffa inlogg. Varje medlem kan och bör skaffa individuella inlogg till de personer som behöver åtkomst. (Ett företag eller organisation kan ju ha flera personer som behöver tillgång till webbplatsen och kunna vara inloggade oberoende av varandra). Skaffa inlogg idag!

2. Ny informationsstruktur

Den inloggade medlemmen hittar information ur följande informationsstruktur:

Medlemsinformation:

 • Evenemang
 • Protokoll
 • Affärsplaner
 • Budet & Bokslut
 • Arkiv — Allt material som någonsin publicerats på webbplatsen, sorterat på år och månad. Här hittas exempelvis de gamla månadsbreven.

Rapporter och statistik

 • Brandrapporter
 • Tekniska rapporter
 • Internationellt
 • Statistik

Våra medlemmar

 • Medlemslista — Alla Sprinklerfrämjandets medlemmar kommer att sorteras på bransch/område. En kort beskrivning och med kontaktuppgifter per medlem kommer inom kort att finnas tillgänglig. Länken har inte kunnat uppdateras ännu i avvaktan på att den nya hemsidan skulle färdigställas. Vi kommer att under februari 2013 skicka ut ett e-postmeddelande till samtliga medlemmars kontaktpersoner där vi ber er att  komplettera informationen enligt en mall.

Länkar

 • Resurslänkar — Resurser inom sprinkler. Detta är en lista med externa länkar till andra webbplatser.

3. Vi ändrar vårt sätt att arbeta

Tidigare har medlemmar fått månadsbrev med utvald information. Denna information kommer i fortsättningen att publiceras löpande på Sprinklerframjandet.se. Det betyder snabbare och mer aktuell information, men också ett större ansvar för dig som medlem att hålla dig uppdaterad.

Om du fortfarande vill läsa informationen via epost, ger vi möjlighet att skriva upp sig på en mejlinglista på hemsidan. När en nyhet publiceras, skickas en länk om detta till dig via epost. I högermarginalen på så gott som alla sidor hittar du formuläret som startar din prenumeration:

rss

4. Sökfunktion, ämnesområden och bilagor

Sök: Längst upp på sidan, till höger finns ett förstoringsglas. Klicka på detta för att komma åt sökfunktionen.

Ämnesområden: Vid sidan av söken listar vi vanliga ämnesområden. Ibland är det intressant att hitta information per ämne, snarare än typ. Exempel: Vi har en brandrapport, en teknisk rapport och en internationell nyhet som alla berör äldreboenden. Vi har då en chans att samla dessa under ett gemensamt ämne: Äldreboenden. Lista all information om Äldreboenden genom att klicka på denna länk.

Bilagor: När du läser en rapport eller annan information kan det finnas bilagor, ofta i PDF-format. Du laddar ned dessa genom att klicka på den blå knappen med ett gem på, längst upp i högermarginalen.

Sprinklerfrämjandet hoppas att ni medlemmar ska finna vår nya webbplats som ett bra verktyg. Återkom gärna med feedback och synpunkter till Gösta Holmstedt eller Jan Wisén. Vi har planer på ytterligare funktionalitet som presenteras under våren 2013.