Filmer

Film nr 1: Om en lägenhetsbrand där ett boendesprinklersystem räddade livet på en ung kvinna.

Film 1: Filmen ovan är producerad av Steff Granström Corp och beskriver en lägenhetsbrand i centrala Stockholm där en aktiverad sprinkler räddade livet på en ung kvinna en tidig vårmorgon. Utan sprinkler hade utan tvekan hennes liv inte gått att rädda. Filmen innehåller också en intervju med Fastighetsbolagets ansvarige person som uttalar sig om varför man valde att skydda samtliga lägenheter i fastigheten med ett boendesprinklersystem.


Film nr 2: Sprinklertekniken & Räddningstjänsterna.

Film 2: Filmen som är producerad av Steff Granström Corp ger fakta om hur sprinklertekniken fungerar och reder ut ett antal myter om sprinklerteknikens funktion, kostnader, vattenskador och tillförlitlighet. Det här är väsentliga kunskaper som vi anser att den här filmen behandlar och har som mål att tydliggöra.


Film nr 3: Varför sprinkler

Film 3: Filmen, som är är producerad av TakeOff Video AB, ger på kort tid information om lärdomar från ett antal omfattande industribränder som drabbade Sverige under 1970-talet. En stor omsvängning skedde under de kommande åren från dessa lärdomar, fram till den teknik som vi använder oss av idag år 2017.